23948sdkhjf

Ett slag för upcycling

Upcyclade möbler och hållbar inredning går hand i hand den 21 oktober i Mall of Scandinavia.

Då bjuder nämligen Myrorna och Prettypegs in till en heldag med hållbara möbler i fokus. De vill visa hur man med små medel kan ge möbler en personlig prägel och längre livslängd. Att öka användningsgraden på våra möbler är viktigt ur ett hållbarhetsperspektiv:

– Utmaningen idag ligger inte i att producera möbler som håller i 20 år, utan snarare i att vi ska vilja behålla våra möbler längre än vi gör idag. När man lägger lite extra kärlek på möbeln, genom att till exempel måla om den eller bara byta ut ben och knoppar får den plötsligt nytt liv och vi behåller den längre. I slutändan gör det väldigt stor skillnad för miljön att använda möbler som redan finns, istället för att köpa nyproducerat, säger Jana Cagin, grundare till Prettypegs.

Ifjol fick Myrorna in 5920 ton prylar från sina givare och många tusen möbler och prylar såldes i kedjans butiker. Bland det som skänks och säljs kommer en hel del ursprungligen från IKEA. Under evenemanget i Mall of Scandinavia ges tio av dessa möbler nytt liv inför besökarnas ögon. Initiativets inbjudna influencers får varsin IKEA-möbel från Myrorna, som de kommer att arbeta med under dagen. De färdiga möblerna auktioneras sedan ut via nätet och 50 % av vinsten går direkt till Frälsningsarméns arbete mot människohandel. Förutom möbelverkstad, blir det föreläsningar och annat spännande på temat hållbarhet och möbler.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094