23948sdkhjf

Magnus Carlson återvinner "The Burden"

Nu släpper den folkkäre artisten Magnus Carlson ”The Burden” från 2007 i en återvunnen version, och en ny musikvideo i samarbete med Förpacknings- och Tidningsinsamlingen, FTI.

För att sprida kunskap och inspiration om återvinning och för att få fler att källsortera mer, tar FTI hjälp av artister som återvinner varsin egen låt. Magnus Carlson är den tredje artisten, efter Ebbot och Titiyo, som engagerar sig för att öka hushållens engagemang och kunskap kring hur gammalt kan bli nytt.

Magnus Carlsons miljöengagemang blev känt i ”Så mycket bättre”, där han använde tv-underhållning för att lyfta fram detta. Hemma gör artisten sopsortering till lek och motion för familjen och på turnéer ställer han stora krav på hållbarhet.

– The Burden har bevisat sig hålla i längden och texten för tankarna till naturen. Den nya versionen är helt akustisk och fylld av tidlösa instrument, hållbar helt enkelt, säger Magnus Carlson.

– Fortfarande hamnar för mycket återvinningsbart i soppåsen. För att nå målen från och med 2020 krävs det att svenskarna varje vecka räddar ytterligare två plastförpackningar och två pappersförpackningar och varje månad återvinner en konservburk till, säger Annica Dahlberg, kommunikationschef på FTI.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11