23948sdkhjf

Stipendium till engagerad komet-ledare

Idrottens miljöorganisation Städa Sverige delar årligen ut ett ledarstipendium till en idrottsledare som gör stora gärningar i det tysta.

En enig styrelse röstade fram Kickan Brandström från KFUM Kometerna till ledarstipendiat för 2017. Det med nomineringen ”Kickan har ett engagemang utöver det vanliga i föreningen, i dess medlemmar och inte minst i projektaktiviteter med Städa Sverige. Med oförtruten entusiasm skapar Kickan möjligheter till en fortsatt aktiv livsstil för alla kometer i Sundsvall och bidrar i spridandet av Städa Sveriges verksamhet”.

KFUM Kometerna är en fleridrottsförening med både simning, alpin skidskola, bowling och tidigare också basket på programmet. De 200 medlemmarna är alla ”utvecklingsbara personer med och utan funktionsnedsättning”

Kickans engagemang och glädje fick Städa Sveriges ordförande Bengt Jönsson att bli rörd:
− Jag blir stolt och rörd och glad över det, säger han. Det är speciellt kul att uppmärksamma en förening som jobbar med funktionsnedsatta/utvecklingsbara ungdomar. Just för de här ungdomarna är det jätteviktigt att få en uppgift som de klarar av och som de känner stolthet över att få göra, och där de kan se resultatet av vad de gör.

Städa Sveriges Ledarstipendium är på 10 000 kronor.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109