23948sdkhjf

Sorteringsverk att hyra

Ett samarbete ökar möjligheterna att hyra sorteringsverk.

Korttidsuthyrning har blivit allt viktigare för Fredheim Maskin som representerar Keestrack i Sverige och Norge. Samarbeten med uthyrningsföretag specialiserade på anläggning, återvinning och demolering blir därmed allt mer självklara. Samma erfarenhet har Arema Rental som känt av ett ökat antal förfrågningar gällande korttidsuthyrning av sorteringsverk.

Allt fler entreprenörer efterlyser möjligheter att sortera jord- och schaktmassor till önskade fraktioner direkt där massorna uppstår. Sådan hantering ger stora vinster för både miljö, klimat och ekonomi eftersom det minimerar transporterna både från och till byggplatsen, säger Arema Rentals vd Anders Hedlöf.

Rentalföretagets satsning kan ses som en förlängning av den inriktning som stakades ut redan 2001 då Arema började hyra ut tyngre anläggningsmaskiner utan medföljande maskinförare. Nu i november kompletteras den tunga utrustningen med företagets första Keestrack, något som bland annat föregås av teknikerutbildning hos Fredheim Maskin och förstärkning av det egna lagret av reservdelar och förbrukningsartiklar.

Premiärverket blir den mångsidiga grovsorteraren K4 som med en siktyta på sex kvadratmeter ska passa bra för naturgrus, matjord, krossat bergmaterial och återvinning. Samarbetet ger även uthyrningsbolaget tillgång till mindre sorteringsverk och transportörer.

Vårt första sorteringsverk blir dieseldrivet. På sikt kan det även bli hybridlösningar, som gör det möjligt att välja antingen el eller diesel. Vi uppskattar att Fredheim Maskin ger oss tillgång till kompletterande maskiner och utrustning, exempelvis för stackläggning och dammbindning, säger Anders Hedlöf.

Artikeln är en del av vårt tema om Marksanering.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078