23948sdkhjf

Ny förpackning minskade köttsvinn

| Av Johan Colliander | Tipsa redaktionen

Kedjan släpper sin första hållbarhetsrapport.

Bergendahls Food har släppt sin allra första hållbarhetsrapport där det bland annat går att utläsa att kedjan under året lyckats minska sitt svinn med 16 procent. Minskningen uppges bero på flera olika åtgärder men något som ska ha gett stor effekt, och som också varit Bergendahls största investering under året har varit införandet av skinpack för kött.

Läs också: Julskinkan underpresterade

– Tack vare metoden, som ger längre hållbarhet, räknar vi med att minska köttsvinnet med över 520 ton kött/år. Mätningar innan och efter införandet av skinpack visar en minskning av köttsvinnet med 63 procent. Satsningen har dessutom varit ett sätt att förena hållbar konsumtion och produktion med kundnytta då köttet blir mörare, säger Annica Hansson-Borg i en kommentar.

Andra åtgärder som infört under året som bidragit till det minskade svinnet var även införandet av ett nytt datumsystem, Whywaste, i samtliga City Gross-butiker samt införandet av ett automatiserat orderflöde.

I hållbarhetsrapporten framgår även att utsläppen av CO2 för transporter minskade med 81 procent efter att Bergendahls börjat tanka med HVO.

2018 var även året då City Gross började med digital kvitton samt att hela kedjan blev Svanenmärkt.

Håll dig uppdaterad med Recycling
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Omvärlden
Pantflaska blir biljett i Istanbul

Nytt logistikcenter nordisk knutpunkt för it-återtag

Återvinningsgalan
Nomineringen öppen!

Nu är nomineringen öppen till nästa Återvinningsgala.

Avfall Sverige tycker till om vägledning

ÅI-synpunkter på vägledning för insamlingssystem

Nyhetsbrev

Tv-kock i nytt svinnprojekt

Arkiv

Debatt
Fri rörlighet bör gälla även avfall

Forskarnytt
Receptet för återvinning av nyttiga metaller

Skänker 44 ton mat direkt från lagret

Martin och Servera har hittat ett sätt att hantera mat som blir svinn redan på lagret.

Fiberbaserat tråg kan ersätta svart plast

Skrottjuvar åkte dit

Erbjuder plockanalyser

Asfaltåtervinning för miljoner

Börjar använda återvunnen PET

Skumglastillverkare nu i samma koncern

80 recept och 70 tips i Paul Svenssons Rädda maten-bok

Fransk matsvinnshjälte får prestigefyllt pris

Lanserar drinkar av matsvinn från hotellfrukosten

Göteborgsmodell mot matsvinn blir rikstäckande

Göteborgs modell för att minska matsvinn har halverat mängden slängd mat. Nu ska Livsmedelsverket införa modellen i hela Sverige.

Biogas från containerbaserad lösning

En containerbaserad lösning för småskalig produktion av biogas är på väg att se dagens ljus strax utanför Enköping.

Intervjun
Weine Wiqvist summerar 25 år som vd

Efter tjugofem år som vd för Avfall Sverige lämnar Weine Wiqvist jobbet vid halvårsskiftet. I den här stora intervjun samtalar Recycling med honom om frågor som varit mer eller mindre aktuella under de här åren.

Visionen: Pendlare på morgonen, varor på dagen och sopor nattetid

Med NTX presenterar Scania ett nytt koncept för flexibla urbana transporter.

Fyrklöver förnyar samarbete för hållbart samhälle

Rester från skogen framtidens flygbränsle

Ni glömmer väl inte följa oss på LinkedIn?

28 miljoner till välgörenhet – så mycket har påsinitiativ inbringat

Gruvornas roll i en hållbar framtid

Vid Biobase visas ny teknik för tillverkning av ligninolja

Marksanering
Ny teknik ska rena BT Kemiområdet

Samverkan för ökat återbruk i byggbranschen

Avfallsupphandling som främjar innovation

FTI kommenterar avbrutet samarbete

Avfall Sverige fick ny ordförande

Om plast i haven och framtidens designutmaningar

Samlade in 999 kg fett på tre månader

Vill bli möblernas Uber

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.118