23948sdkhjf

Fullsatt på Executive Forum

Fullsatt till sista plats, så såg det ut på Executive Forum, eftermiddagskonferensen som traditionsenligt arrangeras före Återvinningsgalan.

Dryga sextiotalet åhörare intog Ljusgården på Berns för att lyssna till presentationerna på årets Executive Forum. Konferensen arrangeras av Wistrand Advokatbyrå, kategoripartner till Årets specialpris, i samarbete med tidningen Recycling.

Återvinningsgalan firade ju i år tioårsjubileum och därmed föll det sig naturligt att temat för årets Executive Forum blev återblick. Ett antal pristagare genom åren berättade om hur deras verksamheter ser ut idag, vad de olika priserna betytt och hur man ser på framtiden.

Ett mycket uppskattat inslag var när Henric Byström från Fritidsbanken berättade om hur idén kommit till. Det som började med en idé om att kunna låna fritidsutrustning resulterade i ett ”bibliotek” för sportutrustning i värmländska Deje. Detta initiativ fick ett hedersomnämnande på galan 2013 och i bilen på vägen hem från galan föddes idén om att sprida detta till andra ställen. Resultatet av diskussionerna under den bilturen är att det idag finns en bit över åttio Fritidsbanken igång runt om i landet.

En annan framgångssaga är den för alla bekanta Samlaren, den insamlingsbehållare för småelektronik, batterier och ljuskällor som ofta möter en i anslutning till pantautomater i butiker och stormarknader. Den föddes hos Renova som tidigt vände sig till industridesignerutbildningen vid Chalmers. David Dalek berättade om resan denna idé gjort, en resa som lett till att drygt trehundra Samlare idag finns runt om i landet och samlar in uppemot ett ton avfall vardera per år, avfalls som annars riskerar att hamna i restavfallet.

Övriga presentationer under eftermiddagen kom från Gästrike Återvinnare som vann Specialpriset 2015, från Stena Recycling som 2009 vann det första priset på den första galan, från FriGeo/Ragn-Sells, Recyctec samt Torstensson Art & Design.

Artikeln är en del av vårt tema om Återvinningsgalan.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.087