23948sdkhjf

Butiksvinn blir luncher i eget kök

Svinn ska bli till luncher för både kunder och företag.

– Tanken är att vi ska komma igång nu under veckan, säger Fredrik Grindemark, handlare på Ica Maxi Stormarknad i Malmö om det arbete som pågått för fullt den senaste tiden med att bygga ett helt nytt varmkök i butiken.

Läs också: Fermenterar frukt och grönt – skapar växtnäring som säljs i butik

Det nya köket samt restaurangen kommer att gå under det helt egna varumärket Gastronomica.

Butiken har inte tidigare haft ett kök men har nu satsat nästan 1,5 miljoner kronor på den nya anläggningen som framförallt ska ta hand om butikens svinn för att kunna producera upp till 1000 färdiga rätter. Två kockar har även anställts för att driva det nya köket.

– Det kommer vi inte att komma upp i från början men tanken är att vi ska kunna erbjuda billiga och goda luncher i butiken, samt bygga upp en liten restaurangavdelning där kunderna kan äta på plats, säger Fredrik Grindemark.

Om allt går bra finns även planer på att sälja luncher direkt till företag i området. Liknande satsningar sker även på andra håll i landet, bland annat hos Ica Maxi i Birsta utanför Sundsvall.

– Många satsar på varmkök som tar hand om svinn men det är få som gör det i den här skalan, säger Fredrik Grindemark.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.141