23948sdkhjf

Lanserar räddad vegansk blomjord

Plantagen tillsammans med Rscued lanserar nu en helt växtbaserad jord gödslad med restprodukter från frukt och grönsaker.

Rscued är mest kända för att rädda frukt och grönt från matbutiker och fruktlager och tillverka juicer och glassar. De frukter och grönsaker som inte är bra nog för att bli livsmedel blir nu vegansk räddad blomsterjord.

- Det känns oerhört bra att ta tillvara på sådant som annars skulle ha kasserats. I stället för att se något som avfall, kan vi se det som råvara till nya produkter och därigenom spara på naturens resurser.” säger Malin Bjurvald, hållbarhetschef på Plantagen.

Detta är Plantagens första helt veganska jord, fri från biprodukter från djur som annars förekommer i höns- och kogödsel. Rscued komposterar sina frukt- och grönsaksrester och resultatet blir en extremt näringsrik kompostmassa som är perfekt att använda som gödningsmedel i blomjord.

- Detta är ett grymt spännande samarbete! Vi kan tillsammans erbjuda en vegansk blomjord som är gödslad med räddade frukter och grönsaker. Vår cirkel sluts. Vi räddar vad vi kan, det som blir över blir räddad jord, så att nya frukter och grönsaker kan växa, säger Truls Christenson, medgrundare av Rscued.

Jorden kommer att säljas på samtliga Plantagen-butiker i Sverige i förpackningar om 8 liter från och med den 23 april.

Artikeln är en del av vårt tema om Produktnyheter.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078