23948sdkhjf

Förbundskaptenens nya uppdrag

Med ett inställt fotbolls-EM blev sommaren inte riktigt som många hade tänkt sig.

Fotbollens förbundskapten Janne Andersson har dock mycket att stå i ändå. Inom ramen för projektet Klara, färdiga, städa! fick han bli tillfällig förbundskapten för städlandslaget och överraska Skogås-Trångsunds FF P06 när de hade fått i uppdrag att plocka skräp i sin närmiljö.

Stämningen var minst sagt förväntansfull och gissningarna många när spelarna i Skogås-Trångsunds FF P06 hade samlats för att göra en viktig insats för naturen och fick reda på att det inte var deras egen tränare som skulle leda städuppdraget. Nej, dagen till ära skulle de få en alldeles egen förbundskapten: Janne Andersson.

Som tillfällig förbundskapten för städlandslaget ansvarade Janne för taktik, lagarbete och självklart miljön. Under städningen gick Skogås-Trångsunds FF P06 igenom närområdet och plockade allt skräp de hittade samtidigt som Janne guidade, coachade och peppade laget. Självklart hjälpte han också till att plocka skräp.
– Detta är en viktig fråga för mig. Dessutom är det ett bra tillfälle att träna på både lagarbete och att ta ansvar, säger Janne Andersson, förbundskapten herrlandslaget, och känd för att alltid städa landslagets omklädningsrum efter match.

Städningen är en del av Klara, färdiga, städa! – ett projekt med Sveriges ICA-handlare och Städa Sverige där idrottsföreningar runt om i Sverige kan ansöka om att städa sin närmiljö och som tack få ett ofta välbehövligt tillskott till lagkassan.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.11