23948sdkhjf

Cirkulärbutik i alla Ikea

Ikea fortsätter sina satsningar på hållbarhet. Nästa kallas Cirkulärbutiken. Under våren introducerar möbeljätten den nya avdelningen i alla sina svenska Ikeavaruhus.

Efter att ha öppnat sin första renodlade second hand-butik i Återbruksgallerian ReTuna i Eskilstuna tar möbeljätten nu alltså den cirkulära affären in i varuhusen. Från Malmö i söder till Haparanda i norr står Ikeavaruhusen redo att ta hand om gamla Ikeamöbler och sälja dem vidare för att ge dem ett nytt liv, i ett annat hem. Tanken är också att Ikeas medarbetare och events i butiken ska inspirera fler människor till att leva ett mer hållbart liv.

– Vi är mitt i den största omvandlingen i Ikeas historia, att bli cirkulära till 2030. Med Cirkulärbutiken vill vi inspirera fler att leva ett cirkulärt liv, som är bra för både plånbok och planet, säger Jonas Carlehed, hållbarhetschef på Ikea Sverige.  

Cirkulärbutiken är en utveckling av den tidigare Fynd-avdelningen som sedan tidigare arbetat för att förlänga livet på möbler och minska antalet produkter som kastas bort genom att fixa till och packa om skadade föremål. 

Förutom en ny layout kommer den nya butiken att fortsätta vara en plats för att fynda, och kommer även att inkludera ett ännu bredare utbud av smarta heminredningslösningar till låga priser. 

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.109