23948sdkhjf

Nya delägare i Norditek

Norditek förstärker nu sin styrelse med nya delägare.

Det är Göran Nordlund, grundare av Fore C Investment, och Martin Larsson, Managing Director på Ebeco som nu kliver in i verksamheten och i styrelsen.

Göran Nordlund går in som delägare via Fore C Investment och blir också ny styrelseordförande för Norditek Group AB.

- Det skall bli mycket spännande att arbeta med Norditek Group. Vi hoppas att utveckla Norditeks kunderbjudande ”Från Avfall till Produkt” ytterligare. Att få vara med och hjälpa till att förverkliga ett mer cirkulärt samhälle är mycket inspirerande, säger han i ett pressmeddelande.

Martin Larsson tar plats i styrelsen genom det familjeägda EMK Holding som också går in som delägare.

- Vi är jätteimponerade av vad organisationen har skapat fram till idag och som nya ägare hoppas vi kunna bidra med att fortsätta utveckla Norditek och bygga ett ännu bättre bolag.

Jag tycker att den nya ägarkonstellationen är helt rätt kombination av erfarenheter för Norditek och jag ser fram emot att jobba tillsammans med hela teamet mot en fortsatt lönsam tillväxt,  säger han.

Daniel Carlberg blir samtidigt ny vd för Norditek medan Erik Johansson blir vice vd.

- Vi är väldigt glada att Martin och Göran kommer in med sina erfarenheter för att hjälpa oss att ta nästa steg i utvecklingen. Vi upplever just nu en väldigt fin orderingång tack vare vårt starka produktsortiment men vi vill fortsätta utvecklas. Marknaden för hantering och återvinning av material är verkligen på gång i omställningen till en cirkulär ekonomi och där har vi en stark position. Genom den miljöteknik vi utvecklat i vårt R&D-bolag och de starka varumärken vi jobbar med idag vill vi fortsätta hjälpa företag och samhälle att bli effektivare i omställningen, säger Daniel Carlberg.

Om Norditek:
Norditek har haft en stark utveckling de senaste åren där man gått från att vara en mer traditionell maskinleverantör till att driva den miljötekniska utvecklingen framåt inom återvinning och materialhantering. Genom ny teknik och kundanpassade lösningar har verksamheten utvecklats snabbt och 2020 bildades ett eget produktionsbolag för den egenutvecklade tekniken.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.094