23948sdkhjf

&Repeat växer vidare i Frankrike

Förpackningslösningar som en tjänst är en växande marknad. Nu ger sig den svenska startupen &Repeat, som erbjuder ett förpackningspantkoncept, sig in på marknaden för återanvändning.

&Repeat som nyligen etablerade sig i Frankrike med sitt förpackningspantkoncept bygger nu vidare på verksamheten i Frankrike genom att förvärva företaget barePack. Företaget är marknadsledande i Frankrike inom återanvändningsbara takeaway-förpackningar och har 350 restauranger anslutna till sin tjänst.

barePacks tjänst ersätter engångsförpackningar med återanvändbara behållare vid hemleveranser och avhämtning av mat. Konsumenten får sin mat i en återanvändningsbar förpackning som lämnas tillbaka på en av BarePacks partnerrestauranger. Dessa använda förpackningar hämtas upp av BarePack, tvättas och fördelas ut till partnerrestaurangerna igen. Förpackningarna kan användas minst 300 gånger.

– Vi har nu heltäckande tjänster som kan skapa verklig förändring när det kommer till att lösa problemen med take away-förpackningar. I och med förvärvet blir vi den enda aktören i Europa som fullt ut kan hjälpa foodservice-sektorn i övergången till cirkularitet genom att erbjuda både återvinning och återanvändning. Båda behövs för att klara av utmaningarna vi har framför oss och nu står vi redo att hjälpa restauranger med den mest hållbara lösningen för just deras verksamhet, säger Tor Espen Steinvik, VD på &Repeat.

 &Repeat har på kort tid etablerat sitt pantsystem för engångsförpackningar på över 400 restauranger i Sverige. Nyligen skrevs avtal med 250 restauranger i Frankrike som anslutit sig till företagets pantsystem.

Bakgrund

Sedan 1 januari 2022 har nya bestämmelser trätt i kraft under lagen om bekämpning av avfall och cirkulär ekonomi i Frankrike. Lagarna innebär att marknaden för cirkulära lösningar inom snabbmatsförpackningar förväntas få en betydande tillväxt i Frankrike. Sedan mars 2021 har ministeriet för ekologisk omställning även fastställt avfallsminskningsmål som är specifika för hämtmat och mat som levereras till hem.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Stora mängder grödor blir inte mat
Hinder till trots, industrin vill använda mer bioplast
IVL fortsätter leda arbetet mot matsvinn: Fler tunga samarbetspartners
Avtal för mer återvunnen plast
Ny plaståtervinnare bildas
CO2-infångning från avfallsförbränning för elektrobränsle
Andra Nordiska Medier
Dagens Handel
Plastforum SE
Packnet

Sänd till en kollega

0.144