23948sdkhjf

Hamburgerkedjan skippar engångsmuggarna

Burger King går över till flergångsmuggar i sina svenska resturanger. Snabbmatskedjan inleder utfasningen av engångsmuggarna nu i juni på 60 restauranger, sedan följer resten av de totalt cirka 130 svenska restaurangerna senast år 2024.

Under 2021 serverade Burger King dryck i totalt cirka 10 miljoner muggar i sina cirka svenska restauranger, exklusive drive thru. Genom att övergå till muggar som går att återanvända räknar kedjan med att minska sitt CO2-avtryck kopplat till muggar med 90 procent, enligt siffror framtagna av Tricorona climate partner AB.

– Det är ett litet och naturligt steg i rätt riktning. Det är de små framstegen som bidrar och kontinuerligt gör skillnad. Därför är utfasningen av våra engångsmuggar i restaurangerna en del av en större insats där vi tittar på allt vårt emballage och nya vägar till att minska vår klimatpåverkan, säger Maria Finnerman, innovationschef för Burger King i Skandinavien.

Regeringen har beslutat att förbjuda engångsmuggar som innehåller mer än 15 procent plast från den 1 januari 2024. Därefter ska serveringar kunna erbjuda mat och dryck i återanvändbara muggar och lådor.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
JOBB I FOKUS
Gå till jobböversikt
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
58 miljoner att tjäna på att slänga matavfallet rätt
Blir ingenjörspartner för plaståtervinning i Tyskland
Återbrukspionjär storsatsar i Malmö
Nytt samarbete ska göra betong av havre
Pantsystemet fungerar inte som tänkt: Beroende av sportklubbar och pantsamlare
Stena Recycling i samarbete kring batterimaterial
Andra Nordiska Medier
Dagens Handel
Plastforum SE
Packnet

Sänd till en kollega

0.094