23948sdkhjf

Rekord på löpande band när ungdomar städade Sverige

Idrottens miljöorganisation Städa Sverige städade mer än någonsin i fjol.

Rekordmånga idrottsungdomar och -ledare, närmare bestämt 23 966, deltog i arbetet för ett skräpfritt Sverige, fyllandes säck efter säck med plast, fimpar och annat skräp. Nytt rekord blev det också i antalet kronor till idrotten, där 8 miljoner kronors-gränsen passerades, skriver man i ett pressmeddelande.

När Städa Sverige summerar sitt 2022 konstaterar man nöjt att aldrig förr har organisationen engagerat så många i sina miljöstädningar runtom i Sverige under ett år. Deltagarna i Städa Sveriges miljöprojekt plockar skräp i sin närmiljö, tillsammans i sitt lag eller sin förening. Dessa idrottsungdomar och -ledare utför med sin städning en aktivitet som inte bara är rolig och lärorik, utan den ger också en ekonomisk ersättning till de gemensamma drömmarna. 2022 gick hela 8,2 miljoner kronor ut till de deltagande lagen.
– Att vår verksamhet kan bidra med över 8 miljoner kronor till den svenska idrotten känns otroligt roligt, särskilt då vi vet att pengarna gör väldigt stor skillnad för de som är med. Det är så många som nu har kunnat åka på sina drömcuper, genomfört verksamhet där alla kan vara med, köpt ny sportutrustning att träna med och allt vad det är, säger Mats Wesslén, vd på Städa Sverige, i pressmeddelandet.

Städningen har skett i 193 kommuner, inklusive tre norska genom ett projekt med byggvarukedjan Bauhaus. Målet 2023 är att städa med fler deltagare i ännu fler kommuner runtom i landet och genom det göra Sverige mer skräpfritt och samtidigt bidra till en ännu större finansiering till idrottsrörelsen.

Här kan du se en film om Städa Sveriges 2022:

Städa Sverige sammanfattar 2022

Städa Sveriges 2022 i siffror:

23 966 deltagare
24 553 säckar med skräp
8 152 000 kronor till idrotten
193 städade kommuner

Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079