23948sdkhjf

Refurbed växlar upp med rekonditionerad elektronik till företag

Genom att välja hållbar elektronik kan företag spara upp till 65 procent av sina inköpskostnader, samtidigt som man minimerar både elavfall och klimatpåverkan.

Mot den bakgrunden lanserar Refurbed, en snabbt växande marknadsplats för rekonditionerad elektronik, en ny företagstjänst på den svenska marknaden.

Refurbed är ett grönt tech-bolag från Österrike och driver en av Europas största marknadsplatser för rekonditionerade produkter. Sedan slutet av 2021 har man sålt renoverad hemelektronik till privatpersoner i Sverige.

Nu tar man nästa steg på svenska marknaden genom en ny företagstjänst inom cirkulär IT. Här kan företag på ett smidigt sätt beställa rekonditionerade mobiltelefoner, surfplattor och datorer till sin verksamhet, och de kan också välja att sälja tillbaka sin redan använda IT till Refurbed.

– Det är så roligt att se hur efterfrågan på återanvänd och reparerad elektronik ökar i Sverige. Redan innan lanseringen fick vi in flera förfrågningar från intresserade företagskunder och trenden är tydlig: allt fler vill göra hållbara val som främjar den cirkulära ekonomin, säger Therese Almqvist, marknadsansvarig på Refurbed, i ett pressmeddelande.

Upplägget har sedan tidigare testats på flera europeiska marknader och visat på mycket goda resultat. Företag som utnyttjat tjänsten har i snitt sparat 65 procent av kostnaden jämfört med att köpa nyproducerade produkter. Samtidigt har de minimerat sitt elektronikavfall och sin klimatpåverkan. Varje rekonditionerad mobiltelefon eller dator beräknas nämligen ge upp till 70 procent lägre koldioxidutsläpp jämfört med en nyproducerad enhet.

– Att se över sina IT-inköp är en enkel åtgärd som kan göra stor skillnad, både ekonomiskt och för miljön. Inte minst eftersom många företag byter ut sina företagsdatorer och telefoner vartannat eller vart tredje år. Med den här tjänsten kan företag se till att hålla kontoret och hemmakontoret välutrustat med den senaste tekniken, samtidigt som de visar att de vill ta ansvar för våra begränsade resurser, avslutar Therese Almqvist.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.188