23948sdkhjf

Förpackningar av återvunnen plast – en utmaning för rengöringsprodukter

Kiilto arbetar aktivt för att utveckla förpackningar tillverkade av återvunnet material, men det finns utmaningar.

Kiilto, som bland annat tillverkar kemiska lösningar inom hygien, har under flera år försökt förpacka majoriteten av sina produkter i återvunna förpackningar. Men det finns en begränsad tillgänglighet på återvunnen plast av tillräckligt bra kvalitet. Något som är en utmaning för tillverkaren som strävar efter att ha helt återvunna förpackningar.

– Kemin hos professionella rengöringsprodukter ställer särskilda krav på förpackningen. Förpackningen måste inte bara vara säker för användare utan också säkerställa att produkten lagras väl, förklarar Tiina Laurén, Kiiltos chef för rengöringsprodukter.

De flesta av förpackningarna som är tillverkade av återvunnet material för Kiilto är tillverkade i Finland. Som mål har de till 2025 att 70 procent av deras förpackningar ska vara återanvändbara, förnybar eller innehålla återvunnet material. När Kiilto började övergå till återvunnen plast minskade de användningen av jungfruplast med 20 ton, vilket motsvarar 100 000 stycken 5-litersbehållare. Minskningen i koldioxid motsvarar utsläppen från att köra 180 000 kilometer med bil.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094