23948sdkhjf

”Politiska beslut kan öka återvinningen och säkra råvaruförsörjningen” Hallå där Ellen Einebrant!

18 april arrangeras Recyclingdagen Stockholm med fokus på metaller och skrot. En av dagens talare är Ellen Einebrant, vd för branschorganisationen Återvinningsindustrierna.

Vad kommer du att presentera på Recyclingdagen?
Jag kommer att prata om potentialen för återvinning av kritiska metaller. Återvinningsindustriernas medlemmar har intervjuats om hur de ser på framtiden för dessa material och jag vill gärna dela med mig av branschens ambitioner.

Vilka utmaningar och möjligheter ser du framför dig?

Trots att kritiska metaller är helt avgörande för elektrifieringen av samhället så återvinns det i dagsläget endast en mycket liten del av de här materialen. Men potentialen finns – med politiska beslut kan återvinningen öka och råvaruförsörjningen säkras. Dessutom innebär en ökad återvinning av de här materialen att vi minskar importberoendet från exempelvis Ryssland och Kina.


Hur vill ni bidra till en ökad cirkularitet för metaller och kritiska råvaror?

Företagen är beredda att investera, men kan bara göra det om det finns en lönsamhet i återvinningen. För att öka cirkulariteten för kritiska råmaterial behövs incitament för återvinnarna. Som branschorganisation driver vi på den utvecklingen, bland annat genom att presentera förslag för politiken.

Beskriv dina förväntningar på konferensen.

Jag ser fram emot kunskapshöjande dragningar och konstruktiva samtal.

Tack Ellen Einebrant!

Mer info om konferensen, det kompletta programmet och anmälan hittar du på den här länken.

Artikeln är en del av vårt tema om Recyclingdagen.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078