23948sdkhjf

Ny tjänst för återbruk av ljudabsorbenter

Svenska exportföretaget Ecophon lanserar nu fullt ut en ny återbrukstjänst för ljudabsorbenter i Sverige.

Lanseringen följer på en framgångsrik pilotfas som inleddes förra året. Återbruksinitiativet syftar till att minska koldioxidavtrycket och resursanvändningen genom att erbjuda ett alternativ till nyproducerade akustiktak, framgår det av ett pressmeddelande.

Ecophons återbrukstjänst bygger på lovande resultat från pilotprojektet och innebär att företaget återtar använda ljudabsorbenter från befintliga byggnader, till exempel i samband med ombyggnationer, renoveringar eller hyresgästanpassningar. Efter en grundlig kvalitetsgranskning säljs de till kunder igen. De återanvända ljudabsorbenterna kan då fungera som mer hållbara alternativ i såväl nybyggnads- som renoveringsprojekt, tack vare lägre klimatpåverkan än nya material.

Ecophon är enligt uppgift en av de första byggmaterialtillverkarna i Sverige med en komplett affärsmodell för att ta hand om använda produkter och sälja dem vidare till marknaden. Akustikpanelerna av glasull är konstruerade för att hålla längre än vad de normalt används och är enkla att hantera, vilket gör dem särskilt lämpliga för återbruk.

Återbrukstjänsten är nu i full drift och kompletteras med Ecophons prisbelönta (Årets Cirkulära initiativ vid Återvinningsgalan 2022) återvinningsinitiativ SoundCircularity Recycling, som erbjuder återvinning av installationsspill och paneler som inte kan återbrukas.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078