23948sdkhjf

Gotlands sopor samlas in av lokalt företag

Gotlands Åkericentral tar över sophämntningen på Gotland. Beslutet togs av en enhällig Tekniska nämnden på måndagen. Från och med den första januari 2014 ska Gotlands Åkericentral sköta insamlingen av sopor på Gotland. Tidigare entreprenör var Ragn-Sells.
- Det är intressant och spännande att ett gotlandsföretag tog hem upphandlingen, säger tekniska nämndens ordförande Tommy Gardell till helagotland.se

Gotlands Åkericentral som skött sophanteringen tidigare hade det lägsta anbudet bland fem anbudsgivare. Kravet är att de flesta bilarna ska köra på biogas. Om de använder bilar av typen Dual Fuel som både kan köras med diesel och gas, är kravet att minst hälften av bränslet ska vara gas.
- Vi har ställt ett lägstanivåkrav på 50 procent. Det går inte att ställa ett hundraprocentigt krav. Kan de inte köra med biogas får de gå över till diesel, säger Tommy Gardell.

Samtliga anbudsgivare uppfyllde kvalificeringskraven så det var priset som fick avgöra.
Ett av företagen som lagt anbud var Ragn-Sells som sköter sophämtningen för närvarande. De hade lagt ett högre anbud än Åkericentralen som lagt ett anbud cirka fem miljoner under. Näst lägst var Renonorden AB som lagt ett bud på drygt två miljoner mer.

Ragn-Sells har dock kvar två avtal med region Gotland. Det är behandling av hushållsavfall som löper till 31 december 2021 och farligt avfall som löper till 30 september 2014.
- Det nya avtalet med Gotlands Åkericentral löper från 1 januari 2014 till sista januari 2020, men det finns möjlighet till två års förlängning säger Tommy Gardell.
Källa: helagotland.se
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062