23948sdkhjf

Återvinningsföretag jobbar för cirkulär ekonomi

Ragn-Sells är ny medlem i nätverket The Circular Economy 100, där bara några få svenska företag finns representerade och som samlar ledande företag över hela världen, från Coca Cola och H&M till Philips och Renault.
Ragn-Sells är det första återvinningsföretaget som tar plats i The Circular Economy 100. Syftet med nätverket är att samla och tillvarata olika komptenser för att påskynda samhällsutvecklingen.

Cirkulär ekonomi är en ekonomisk modell som lyfter fram affärsmöjligheter i cirkulära kretslopp snarare än de linjära processer som idag är dominerande. Målet är att utveckla nya affärsmodeller som tar våra samhällen till en helt ny nivå av resurseffektivitet. Råvaror och energi som sätts i omlopp måste utnyttjas över väsentligt längre produktlivcykler än idag. Detta kommer påverka hur produkter designas, hur de säljs, hur eftermarkanden ser ut och hur återanvändning och återvinningslösningar utformas.

- Kretsloppstänkandet står i centrum för vår verksamhet, och därför vill vi vara en del av den grupp av företag som driver på utvecklingen mot en cirkulär ekonomi. Vi ser många nya möjligheter för Ragn-Sells i de nya materialflöden och processer som kommer att skapas, och i utvecklingen av de tjänster som vi erbjuder våra kunder, säger David Schelin, vd Ragn-Sells Sverige.

Det är Ellen MacArthur Foundation som står bakom nätverket The Circular Economy 100, syftet är att inspirera till nya sätt att tänka och utforma produkter och system, och därigenom medverka till en positiv hållbar framtidsbild.

- Cirkulär ekonomi erbjuder mängder av möjligheter för företag att frigöra värde, bidra till hållbarhet och påskynda utvecklingen mot en ansvarsfull ekonomisk modell som fungerar i det långa perspektivet. Mot denna bakgrund är det glädjande att välkomna Ragn-Sells som vår färskaste medlem. Ragn-Sells har som branschledande aktör en unik möjlighet att bidra tillutvecklingen mot en cirkulär ekonomi genom att stödja skiftet och se avfall som en resurs. Vi ser fram emot den kunskap och insikt Ragn-Sells bidrar med till CE100 programmet, säger Jamie Butterworth, vd Ellen MacArthur Foundation.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063