23948sdkhjf

32 miljöteknikföretag förbereder sig på export

Business Sweden har tagit fram affärsutvecklingsprogrammet Miljö BRIC 2013-2014, som idag avslutar sin andra omgång, Miljö BRIC 2. Programmet vänder sig till svenska företag som vill etablera sig i Brasilien, Ryssland, Indien och/eller Kina. Nu väntar ännu en coachningsperiod för att få företagen att komma igång med sin export.
Flera företag som deltog i den första omgången i höstas gör redan affärer i Ryssland och Kina.

Affärsutvecklingsprogrammet går under fyra halvdagar igenom handelshinder, miljöinvesteringar och svenska företags erfarenheter av BRIC-marknaderna. Programmet innehåller även rundabordssamtal och möten med finansiella aktörer som EKN och banker. Varje företag får också individuell coachning och en handlingsplan inför marknadssatsningen samt tillgång till affärskontakter på marknaderna. Företagen har dessutom möjlighet att ansöka om en internationell affärsutvecklingscheck från Tillväxtverket på upp till 250 000 kronor.

- Miljö BRIC är unikt eftersom det samlar företag över hela landet i ett nationellt svenskt miljöprojekt med flera olika aktörer bakom sig. Business Region Göteborg är projektägare och partners i projektet är Cleantech Östergötland, Stockholm Cleantech och Green Business Region i Dalarna och Gävleborg. Fördelen är att vi jobbar tillsammans med företagen under en längre period och gör dem väl förberedda på en utlandsetablering. Det är glädjande att se att flera företag som deltog i första omgången redan gör affärer i Ryssland och Kina, säger Anita Jonsson, projektledare för Miljö BRIC på Business Sweden.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.064