23948sdkhjf

”Recycle for Life” ska förbättra sanitära förhållanden i Indien

1,3 miljarder indier genererar enorma mängder avfall, bara i delstaten Tamil Nadu ökar avfallsmängden med 40 000 ton per dag! 90 procent av detta avfall dumpas direkt på gatan eller i öppna soptippar. Resultatet av denna miljökatastrof är starkt förorenat vatten, förgiftade jordar, giftig luft och en enorm spridning av sjukdomar.
Med utgångspunkt från denna svåra miljösituation har Hand in Hand och Håll Sverige Rent lanserat ett treårigt pilotprojekt kallat ”Recycle for Life”, som finansieras av Svenska Postkodlotteriet och som har som mål att förbättra de sanitära förhållandena för en halv miljon människor i delstaten Tamil Nadu.

Vi är otroligt stolta och entusiastiska över att få möjlighet att genomföra Recycle for Life i samarbete med HSR, säger Håkan Jarlenius, kommunikationschef på Hand in Hand Sweden. I detta projekt kombinerar vi fattigdomsbekämpning och hållbar miljöförbättring, vilket innebär en unik möjlighet att förbättra livsvillkoren för de mest utsatta i Tamil Nadu.

I ett första steg kommer tjänstemän och politiker från 11 kommuner i delstaten att genomgå en utbildning i miljökunskap för att i nästa steg kunna implementera hållbara system för återvinning och avfallshantering i respektive kommun.

Håll Sverige Rent har under lång tid arbetat med liknande utmaningar som finns i Indien och vi är mycket glada över att få sprida vår kunskap kring att bekämpa nedskräpning och att hantera avfall på bästa sätt, säger Tomas Ternström, projektledare på HSR.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.064