23948sdkhjf

Stora Enso invigde nytt innovationscenter för biomaterial i Stockholm idag

Närings- och innovationsminister Mikael Damberg och Stora Ensos vd Karl-Henrik Sundström deltog vid dagens officiella invigning av innovationscentret.
Stora Ensos innovationscenter för biomaterial kommer att omfatta forskning, applikationer, affärsutveckling och strategisk marknadsföring. Genom att ersätta fossilbaserade produkter med förnybara lösningar från biomassa, exempelvis trä, fokuserar centret på samhällsutmaningar såsom klimatförändringar, ökad urbanisering samt frågor om vatten- och markanvändning.

– Innovationscentret i Stockholm är ytterligare ett viktigt steg i Stora Ensos transformation till ett företag inom förnybara material. Det bygger vidare på vår långa och världsomspännande tradition inom skogsbruk, som – i kombination med tillgång till miljövänliga råmaterial och vår expertis inom fiber – kan skapa lösningar som är till nytta för våra kunder och slutanvändare inom olika branscher och marknader, säger Karl-Henrik Sundström, vd på Stora Enso.För närvarande arbetar 40 personer på centret och enligt beräkningarna kommer man i slutet av 2017 att ha cirka 100 anställda, som kommer att rekryteras både inom företaget och externt. Innovationscentret, som beläget i Nacka, täcker en yta på 4 900 m2, med ett toppmodernt laboratorium på 1 600 m2.

På fotot syns:
Karl-Henrik Sundström, vd Stora Enso, Mikael Damberg, närings- och innovationsminister, Juan Bueno, divisionschef Biomaterials, Stora Enso.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063