23948sdkhjf

Fler men lättare elprodukter samlas in för återvinning

El-Kretsen har tillsammans med landets kommuner samlat in nästan 140 000 ton elprodukter och batterier under 2015. Det är en minskning i vikt jämfört med 2014, men antalet insamlade produkter fortsätter att öka. Äldre tyngre produkter såsom tjock-TV minskar medan antalet små elektronikprodukter har ökat med sex procent.
- Det är glädjande att se hur insamlingen av småelektronik och batterier fortsätter öka. Man kan säga att vi gått vidare från att rensa i våra garage till byrålådorna. Det visar att budskapet om hur viktigt det är att även de små produkterna ska tillbaka i kretsloppet har gett resultat. Att elprodukter blivit mindre, smartare och lättare men betydligt fler är också en orsak till utvecklingen i statistiken. Med en fördröjning på cirka sex år från försäljningsdatum kan vi se att vår insamling följer konjunkturen som rådde då, säger Martin Seeger, vd på El-Kretsen.

Ett annat glädjande resultat av El-Kretsens och kommunernas arbete är att fyllnadsgraden i insamlingskärlen ökat, vilket spar på både transporter och utsläpp av koldioxid.

På www.el-kretsen.se kan du läsa mer om hur insamlingen kommun för kommun såg ut 2015.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078