23948sdkhjf

Förpackningsföretag satsar på miljön

Som en av de ledande pappers- och förpackningsleverantörerna i Skandinavien är energibehovt stort hos Peterson Packaging i Norrköping. Under en tid hade diskussioner förts kring hur den tidigare oljepannan skulle bytas ut på bästa sätt. Genom ett nära samarbete mellan Peterson Packaging och Pemco Energi står nu en ny modern pelletsanläggning på plats i Norrköping sedan 1 juli.
- Detta har varit ett stort och betydelsefullt projekt för oss på Peterson Packaging. Det är viktigt att vi har en tillförlitlig energiförsörjning och det ser vi att Pemco energi står för. Dessutom har vi stort fokus på att agera miljöriktigt, vilket denna satsning är ett tydligt bevis på, säger Robert Stade, fabrikschef i Norrköping.

Från och med 1 juli är anläggningen igång och Pemco står för all drift, service och underhåll.

- En viktig del i möjliggörandet av projektet har varit att vi fått klimatstöd från Naturvårdsverket. Stödet ges till de åtgärder som ger störst varaktig minskning av växthusgaser per investerad krona. När det gäller anläggningen i Norrköping kommer vi att reducera nästan 2000 ton CO2/år genom att elda med träpellets istället för fossil olja, säger Anders Tålsgård, projektledare på Pemco Energi.

Man har installerat en 2,5 MW pelletspanna som levererar 3,7 ton ånga per timme.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.313