23948sdkhjf

Hammarby Sjöstad ska bli nationell exportplattform för miljö- och klimatteknik

Regeringen ger Statens energimyndighet (Energimyndigheten) i uppdrag att under perioden 2016 – 2018 ge stöd till arbetet med att främja svensk export av miljö- och klimatteknik genom export- och investeringsplattformen Hammarby Sjöstad 2.0.


- Ett helhetstänk när det gäller urbana klimat-, miljö- och energifrågor efterfrågas stort runt om i världen. Även om Sverige ligger i framkant på detta område så finns det stor potential för företagen att öka sin export. Genom att göra en hel modern stadsdel till ett internationellt skyltfönster ökar exportmöjligheterna för svenska små och medelstora klimat- och miljöteknikföretag, säger näringsminister Mikael Damberg.

Miljö- och klimatteknik är en av de utmaningar som är i fokus för arbetet i statsministerns Nationella innovationsråd och för flera av de strategiska samverkansprogrammen, bland annat programmet Smarta städer. Inom ramen för exportstrategin och i enlighet med Team Sweden-modellen får Energimyndigheten i uppdrag att stödja främjandet av svensk miljö- och klimatteknik samt smarta städer inom konceptet Hammarby Sjöstad 2.0 som investerings- och exportplattform. Även om Hammarby är skyltfönstret så handlar det om en nationell satsning där hela Sveriges klimat- och miljöteknikföretag visas upp - genom match-making och uppföljning hela vägen till genomförd affär.

Energimyndigheten får totalt 6 miljoner under 2016 – 2018 för genomförandet av uppdraget som ska slutredovisas senast den 31 mars 2019.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078