23948sdkhjf

Rekordår för återtag av mobila enheter

Redeem Nordics, en del av brittiska Redeem Group, rapporterar att man det senaste verksamhetsåret åter noterat en stor ökning av antalet mobila enheter som man återtog via sina partners och sedan sålde vidare till nya användare. Redeem Group är Europas ledande företag inom återtag, rekonditionering och försäljning av mobiler och läsplattor. Koncernen hanterar mer än 1,8 miljoner mobila enheter per år.

Redeem Nordics med huvudkontor i Tartu, Estland och verksamhet i de nordiska länderna samt Baltikum ansvarade för att fler än 500 000 mobila enheter kunde bytas in och säljas vidare till nya ägare under det senaste verksamhetsåret.

 

Både företag och privatpersoner inser i allt högre grad att det dels finns ett andrahandsvärde i gamla telefoner samt att det är miljömässigt felaktigt att skrota telefonerna efter några få år. Under det föregående verksamhetsåret återbetalades cirka 300 MSEK till kunder som lämnade in sina mobila enheter till Redeem Nordics föåteranvändning.  

Av de mobila enheter som är funktionsdugliga och kan återanvändas säljer Redeem Nordics mer än 85 procent av enheterna för användning i Europa och resterande för användning i Asien och Afrika.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078