23948sdkhjf

Nu kommer pant på juiceprodukter

Returpack öppnar nu pantsystemet för frivillig anslutning av juiceprodukter. För två år sedan öppnades systemet på motsvarande sätt för saftprodukter.

– Vårt svenska pantmärke har blivit en stark symbol för återvinning och hållbarhet, och både producenter och konsumenter har länge efterfrågat att även juiceförpackningar i plast och metall ska ingå i pantsystemet, säger Bengt Lagerman, VD för Returpack/Pantamera.

Pantsystemet öppnas för frivillig anslutning av juiceprodukter med mer än 50 procent frukt-, bär- eller grönsaksinnehåll. Juiceprodukter med högre frukt-, bär- eller grönsaksinnehåll har sedan tidigare varit undantagna från att omfattas av förordningen, men nu kan producenter och importörer välja att frivilligt ansluta sina produkter. Siktet är inställt på att de första juiceprodukterna med svenskt pantmärke kan pantas i januari 2018.

Sedan två år är det möjligt att frivilligt ansluta saftprodukter till pantsystemet. Alla större aktörer inom saftsegmentet har valt att ansluta sina produkter och pantningen av saftflaskor ökar för varje månad.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079