23948sdkhjf

Tidigare vinnare: De fick första priset på första galan

Det första priset som delades ut på den första Återvinningsgalan 2009 var utmärkelsen Årets elektronikåtervinnare.

Mottagare var Stena Technoworld vars verksamhet då fanns i Blekinge. Vi frågar Johan Herrlin hur var det att få den allra första utmärkelsen?

- Vi blev väldigt stolta. Jag personligen tog inte emot priset, utan det gjorde den dåvarande vd:n, men jag var på plats. Det var en nervös och spänd väntan, för vi visste ju inte om innan att vi skulle få priset…..

- Det var en viss prestige i branschen att vinna ett sånt pris, i synnerhet som det var det första, så det kändes ju bra.

Gav utmärkelsen någon uppmärksamhet efteråt?

- Det gjorde den. Det var också ett kvitto på att vi var på rätt väg och satsat på rätt saker vid rätt tidpunkt. Det handlar ju om att inte stanna till och stå kvar på den position man har, utan verksamheten måste ju hela tiden utvecklas. Det har den också gjort under de tio år som gått. Verksamheten flyttades från Bräkne Hoby till Halmstad och blev den första Stenaverksamhete i den stora före detta Plkingtonanläggningen. Sedan dess har det ju hänt en väldig massa saker där, inte bara när det gäller elektronikåtervinning, utan också mer generell återvinning, som bilmaterial (non ferrous) och SLF (Shredded Light Fraction), som tidigare gick på deponi, säger Johan Herrlin och avslutar:

- Elektronik blir det inte mindre av, utan mer. Det är en av de avfallsfraktioner som ökar mest idag.

Se mer om eventet Artikeln är en del av vårt tema om Återvinningsgalan.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094