23948sdkhjf

Premiär för nya återvinningsmaskiner

En solig decemberdag i Malmö var det svensk premiär för två irländska återvinningsmaskiner som i Sverige säljs av ett norskt företag.

Närmare bestämt handlar det om TDS 820 och TDS V20 från Terex Ecotec. Den förstnämnda är en långsamtgående kross, medan den andra är en mediumhastighetsmaskin. Det var norska Scandia Maskin, Terex Ecotecs nordiska agent sedan i somras, som arrangerade en demodag hos Swerock i Malmö för att visa de nya maskinerna.

På plats fanns Andreas Arnesen och Emma Olsson från Scandia Maskin, samt … … från Terex Ecotec. Under demodagen kördes sedan ett antal olika materialfraktioner för att visa på maskinernas mångsidighet. Båda maskinvarianterna är dubbelaxliga och drivs av kraftfulla dieselmotorer från Scania. Kraftöverföringen är hydrostatisk vilket ger en väldigt responsiv krossning och ett skydd mot skador på krossen på grund av eventuella okrossbara föroreningar i materialet.

Själva krosskammaren i maskinerna kommer till Terex Ecotec från tyska Vecoplan, det samma gäller alla krossknivar och övriga delar till krossmekanismen. Maskinerna har magnetsortering och inbyggd reverseringsfunktion som standard.

En uppenbar fördel med maskinerna är att andelen finmaterial blir låg, något som innebär ett högre brännvärde vid exempelvis flisproduktion eller bearbetning av andra bränslefraktioner.

En video från demodagen hittar ni nedan:

Vidare karakteriseras maskinerna i TDS-serien av att det finns ett antal typer av maskinerna, anpassade för olika typer av material. Att underhålla maskinerna går enkelt i och med att maskinhöljena konstruerats och formgivits för att ge så god åtkomst till vitala komponenter som möjligt.

I samband med demodagen framkom det också att Scandia Maskin har för avsikt att etablera sig med verksamhet i Sverige. För närvarande bearbetas den svenska marknaden från Oslo, där man bland annat har ett stort reservdelslager. Men planer finns på en etablering i Sverige, med såväl försäljning och service, som lagerhållning av reservdelar. Scandia Maskin förbereder också en stor satsning i Norge, närmare bestämt i Røyken där man 2020 kommer att inrymma verksamheten i nya lokaler på 6000 kvadratmeter, med såväl kontor som lager och servicehall.

Artikeln är en del av vårt tema om Produktnyheter.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078