23948sdkhjf

Fossilfria plastgolv från Tarkett

Sparar 90 procent växthusgaser

Genom ett samarbete med Inovyn kommer Tarkett som första golvtillverkare att kunna lansera en kollektion homogena vinylgolv baserad på Biovyn. Det nya materialet framställs av bio-attribuerad etylen, en förnyelsebar råvara baserad på biomassa istället för fossil råvara.

- Genom att ersätta dagens vinyl med Biovyn i vårt nya golv bidrar vi till en minskad användning av fossil råvara, säger Dag Duberg, nordisk hållbarhetschef på Tarkett.

- Detta tillsammans med vårt arbete för cirkulär omställning är ett viktigt steg i vår strävan att möta de ökande klimatutmaningarna.

Biovyn använder en försörjningskedja som är tredjepartscertifierad av oberoende globala organisationen Roundtable on Sustainable Biomaterials, som till 100 procent ersätter användningen av fossil råvara i produktionen.

Biovyn konkurrerar inte med livsmedelsproduktion och medför en 90-procentig besparing av växthusgaser jämfört med produktion av traditionell vinyl, enligt Tarkett.

Tarkett presenterar den nya golvkollektionen i samband med Stockholm Furniture Fair och Stockholm Design Week den 4–8 februari 2020.

Precis som många av Tarketts andra plastgolv kommer den nya produkten att kunna återvinnas och bli till råvara i nya golv.

Artikeln är en del av vårt tema om Produktnyheter.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.485