23948sdkhjf

Biobaserat och bionedbrytbart

Bio-Fed, ett affärsområde inom Akro-Plastics GmbH har tagit fram ett antal biologiskt nedbrytbara och/eller biobaserade plastkompound under varumärket M∙VERA.

Produktportföljen omfattar biokompound med en andel förnybara resurser som sträcker sig från 30 till 100 procent. För att uppfylla lagkraven inom bioplastsektorn i Frankrike och Italien, bland andra länder, finns kompound med ett förnybart innehåll som överstiger 50 procent.

Möjliga applikationssegment för kompounden är formsprutade applikationer som kaffekapslar, sugrör och engångsbestick. Kompound för hemmakomposterbar film för stärkelsebaserade påsapplikationer (t.ex. frukt- och grönsakspåsar). Kompound för produktion av biologiskt nedbrytbara filmer för jordbruksapplikationer (t.ex. odlingsfilmer). 

Vissa kompound kan färgas individuellt - till exempel med biopolymerbaserade masterbatch, AF-Eco, som är certifierade av TÜV Austria/Belgium i enlighet med EN 13432. AF-Eco-serien finns som färgad eller kimröksbaserad masterbatch samt som additiv masterbatch. 

Artikeln är en del av vårt tema om Produktnyheter.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109