23948sdkhjf

Pantare gav 18 miljoner till föreningar

Pantameras miljötävling Föreningskampen är avgjord. I år delades segern i tävlingen av de halländska föreningarna Hasslövs IS och Glommens IF som båda lyckades samla in fantastiska 200 000 burkar och flaskor. Över 2 000 föreningar deltog i 2019 års upplaga av Föreningskampen, som totalt samlade in över 21 miljoner burkar och PET-flaskor vilket ger över 18,7 miljoner till Sveriges föreningsliv.

För sjunde året har Pantamera genomfört miljötävlingen Föreningskampen. I år deltog över 2 000 föreningar i tävlingen och tillsammans har de samlat in över 21 miljoner förpackningar. Allra flest förpackningar lyckades Hasslövs IS och Glommens IF samla in - fantastiska 200 000 burkar och PET-flaskor vardera! Förutom pantpengarna får de varsin check på ytterligare 15 000 kronor.

– Det är härligt att så många föreningar väljer att samla in pant som ett sätt att få in pengar till föreningskassan, samtidigt som de gör en fin insats för miljön. Att vi på Pantamera kan vara med och bidra till det engagemang som finns i svenskt föreningsliv känns riktigt bra, säger Rickard Andersson, produktchef för Pantamera på Returpack.

 Tävlingen innebär att föreningarna får ersättning för samtliga burkar och PET-flaskor de samlar in – även för skadade och privatimporterade burkar som inte ger någon pant. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11