23948sdkhjf

Först i Stockholm att återvinna pappershanddukar

Tillsammans med Inspira, Essity och Stena Recycling blir Folksam först i huvudstaden med att återvinna pappershanddukar.

Med dispens från det kommunala avfallsansvaret från Stockholms stad kommer Folksams anställda och besökare att kunna återvinna pappershanddukar och därmed minska miljöpåverkan.

Genom partnerskapet startar återvinningen av pappershanddukar på Folksams huvudkontor i Stockholm under januari. Tork PaperCircle, världens första och enda återvinningstjänst av pappershanddukar är utvecklad av hygien- och hälsobolaget Essity och lanserades i Sverige i början av 2019.

– Hos Folksam kommer vi att kunna cirkulera 12 ton pappershanddukar per år. Återvinningspotentialen i Stockholm är flera tusen ton, kommenterar Åsa Degerman, affärsutvecklare hos Essity.

På Folksam kommer toalettutrymmena att användas som vanligt, men med den skillnaden att använda pappershanddukar slängs i en separat behållare. Lokalvårdarna från Inspira tar hand om de sorterade pappershanddukarna och håller dem separerade från annat avfall. Stena Recycling transporterar dem till Essitys pappersbruk i Lilla Edet, där de återvinns och blir nya pappersprodukter.

Flera företag och kommunala verksamheter runt om i landet är igång med att samla in sina pappershanddukar för att låta dem återvinnas till nya mjukpappersprodukter.

Genom att återvinna pappershanddukar till nya produkter sänks koldioxidavtrycket med minst 40 procent jämfört med befintliga lösningar för avfallshantering enligt den livscykelanalys Essity låtit genomföra.

Tork Paper Circle är en av finalisterna vid Återvinningsgalan 30 januari. Mer info om galan och övriga finalister hittar du här.

Se mer om eventet Artikeln är en del av vårt tema om Återvinningsgalan.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125