23948sdkhjf

Klimatsmarta matformar för mikron

Alternativet till mikroformar i PP-plast är här. Nu kommer de första klimatsmarta matformarna som tål varm mat.

De nya klimatsmarta matformarna är gjorda av det snabbväxande materialet bambu, vilket i sig inte är något nytt, den stora skillnaden är dock att de nya formarna går att använda till såväl varm som kall mat. De klarar både varmhållning i ugn samt uppvärmning i mikro, något som främst plastformar i PP klarat tidigare.

Det är Tingstad, en marknadsledande distributör av förbrukningsartiklar till storkök och restauranger, som hävdar att man är först med att lansera formarna på den svenska marknaden.

– Det känns kul att vi nu kan erbjuda klimatsmarta matformar för alla ändamål, att vi inte längre är begränsade till bara plastformar för detta ändamål. Vi förväntar oss en stark efterfrågan hos såväl restauranger, lunchställen, cateringföretag och dagligvaruhandeln som oftast vill kunna varmhålla mat portionsvis eller ge slutkunden möjligheten att kunna värma maten i mikro innan den äts, säger inköpschef Johan Larsson.

Tingstad har under de senaste åren genomgått en omfattande omställning av sortimentet för att kunna erbjuda fler plastfria och hållbara alternativ.

– Vi tror på en fortsatt stark trend för take away samtidigt som både våra kunder och slutkonsumenten blir alltmer miljömedvetna, och då är dessa formar det perfekta alternativet, säger Johan Larsson.

Bambu är en förnyelsebar råvara och matformarna kan materialåtervinnas som pappersförpackningar.

Serien som lanserades under måndagen består av 4 storlekar; 500, 650, 750 och 1000 ml, men enligt Tingstad finns det ännu fler storlekar på ingång under våren. Formarna klarar temperaturer från -40°C till +150°C grader samt mikrovågsugn.

Artikeln är en del av vårt tema om Produktnyheter.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093