23948sdkhjf

Pack Point Nordic livesänds

Pack Point Nordic kommer att kunna genomföras som webinar.

Målet att genomföra Pack Point Nordic den 28 maj ligger fast. Åtminstone än så länge.

– Vi följer löpande utvecklingen av covid-19 och är beredda att ändra våra planer om det inte sker en förbättring av läget. Men vi vill vara optimistiska. Det är mer än två månader kvar till konferensen och vår förhoppning är att situationen ser bättre ut då, säger projektledare Per-Stefan Gersbro.

Pack Point Nordic är förpackningsbranschens ledande konferens om aktuella frågor. För femte året arrangeras konferensen och livsmedelsförpackningar står som vanligt i fokus. Livsmedel har vid sidan om medicinteknisk utrustning blivit kraftigt efterfrågad i spåren av Corona-smittan. Rädslan för att bli isolerad utan matförnödenheter har gjort att många har börjat hamstra förpackad mat.

– Kan vi genomföra konferensen kommer naturligtvis effekterna av pandemin bli ett naturligt ämne att diskutera ur flera perspektiv. Hur har förpackningsförsörjningen fungerat under krisen när efterfrågan i vissa produktkategorier har stigit i höjden? Vad kan vi ta med oss i framtiden för att ha en ännu högre beredskap? Livsmedelsförpackningar är viktigare än någonsin när krisen slår till. Det här är frågor som vi vill adressera och förbereder oss därför tillsammans med våra talare på att justera programmet om vi kan genomföra konferensen som planerat, säger Per-Stefan Gersbro.

Även om faran för Corona-smittan kan blåsas över i slutet av maj finns det inte risk att deltagare ändå inte vill komma till konferensen?

– Jo så kan det säkert vara, särskilt om man tillhör en riskgrupp. Vi förbereder därför möjligheten för dem, som trots allt inte kan eller vill deltaga fysiskt, att följa Pack Point Nordic som ett webinar, säger Per-Stefan Gersbro. Vi kommer inom kort att presentera den anmälningsformen på vår hemsida. Det är något vi redan börjar tillämpa på PACK@lunch.

Om läget inte förbättras till slutet av maj, vilket alternativ ser du då framför dig för Pack Point Nordic 2020?

– Förbättras inte läget till mitten av maj tar vi upp frågan om att senarelägga konferensen med våra partners, men där är vi inte idag.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.112