23948sdkhjf

E-handelsrekord för återanvända IT-produkter

En cirkulär ekonomi inom IT börjar sakta med säkert få fäste hos konsumenterna.

Större miljömedvetenhet, mer tid hemma och ekonomisk osäkerhet gör att allt fler väljer att köpa begagnade och återanvända datorer och smartphones. Det märker Inrego, vars e-handel nu slår rekord i försäljning av återanvända IT-produkter.  

I september ökade försäljningen i Inregos e-handel med över 70 % jämfört med september 2019. Det blev därmed en rekordmånad för Inrego, en av de  ledande aktörerna inom återanvända IT-produkter i Norden.

-  En så pass stor ökning från föregående år och ett försäljningsrekord är inget annat än fantastiskt, säger Niklas Brodén, E-Commerce Manager på Inrego. Spåren av Covid-19 kan vara en anledning till den ökade försäljningen i webshopen. Många arbetar hemifrån, undviker att handla i butik och kan uppleva en ekonomisk osäkerhet på grund av det rådande läget.

- Miljömedvetenheten växer och att ge smartphones och laptops en längre livslängd är bättre för alla. Vi befinner oss i en brytpunkt nu då dagens avfall blir morgondagens produkter. En konsekvens av den pågående pandemin är att man är mer benägen att handla digitalt, säger Åsa Bergendorf, Marketing Director på Inrego.

Källa: Inrego

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Re-adventure till Ikeas cirkulärprojekt
Sopbilen för hushållsnära insamling
Prisas för process att återvinna textilier
Östra Göinge bäst på avfallshantering
Metso lanserar återvinningsprocess för svart batterimassa
A-Plast står bakom ny plaståtervinning i Fröseke

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.208