23948sdkhjf

Samarbete omvandlar avfall till cirkulära produkter

Alfa Laval har tecknat ett samarbetsavtal med EasyMining,  ett innovationsbolag inom Ragn-Sellsgruppen, för att utveckla nya processer och teknologier för utvinning av kommersiellt gångbara produkter från avfall.

Samarbetet innebär att Alfa Lavals expertis inom mekanisk och termisk separering ska bidra till minimering av avfall och restprodukter, cirkulär vattenanvändning samt återanvändning av kemikalier i EasyMinings olika processer. Dessa processer inkluderar utvinning av fosfor och andra ämnen från förbränt avloppsslam, samt framställning av rent vägsalt och gödning från giftig restavfallsaska. Målet med samarbetsavtalet är att kontinuerligt utveckla nya och effektivare förädlingsprocesser för olika restavfalls­produkter.

- Vårt samarbete kombinerar Alfa Lavals tekniska expertis med EasyMinings innovativa processer vilket kommer att driva på utvecklingen av nya och hållbara lösningar för cirkulär ekonomi, säger Susanne Pahlén Åklundh, chef för Energidivisionen vid Alfa Laval och fortsätter:

- Med dessa processer blir det möjligt att omvandla avfall och restprodukter till användbara produkter igen, vilket är ett viktigt steg för att bygga ett mer hållbart samhälle.

- Samarbetet med Alfa Laval gör det möjligt att påskynda utvecklingen och kommersialiseringen av våra processer, vilket är viktigt för oss som innovationsföretag, säger Jan Svärd, vd för EasyMining.

- Vi värdesätter även Alfa Lavals expertis inom specifika projekt eftersom separationsteknologi i olika former är viktiga i flera av våra processer.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.094