23948sdkhjf

Forskningchef inom återvinning blir KTH-professor

Chuan Wang som är forskningschef för återvinning och miljö vid Swerim, metallforskningsinstitutet, börjar nu som adjungerad professor på KTH Materialvetenskap.

På KTH ska han ingå i en forskargrupp som ska inspirera studenter att forska och doktorera inom ett område han känner starkt för.

– Det handlar om att ta vara på intresset hos dagens studenter och introducera ämnet så att vi tillsammans blir ännu bättre på att återvinna material på ett resurseffektivt sätt, säger Chuan Wang i ett pressmeddelande.

Hans specialitet som forskare handlar om att spara naturens resurser genom att uppgradera och volarisera restmaterial för att ersätta jungfruligt material.

Chuan är bland annat samordnare för Vinnova UDI:s projekt OSMET som avser använda restprodukter framtaget från papper- och massaindustrin samt andra industrisektorer för metallurgiska tillämpningar.

Syftet är att mildra klimatförändringarna, minimera deponier och bevara naturens resurser och på så sätt uppnå cirkulär ekonomi.

– Vi är mycket glada att Dr. Chuan Wang kommer att vara adjungerad professor inom enheten för processer vid KTH Materialvetenskap under tre år. Med hans långa erfarenhet och unika kunskap inom området resurseffektivitet kommer han att bidra till ett mycket viktigt och växande område inom det metallurgiska området. Samarbetet kommer också att vara mycket viktig för att stärka relationen mellan Swerim och KTH, säger enhetschef Björn Glaser på KTH.

Källa: Pressmeddelande

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094