23948sdkhjf

Hederspris för informationsarbete

Rustan Nilsson, miljöpedagog vid Sysav, fick på torsdagen ta emot Region Skånes hederspris 2017.

 I motiveringen tar juryn fasta på det påverkansarbete kring avfall och hållbar konsumtion som görs på företaget.

Varje vecka passerar en strid ström av studiebesök genom Sysavs anläggningar på Spillepengen i Malmö. Tusentals människor får lära sig om hur avfall tas om hand men också information om hur de kan hjälpa till att minimera avfallet genom att konsumera mera hållbart.

-Under en vecka kan vi visa runt skolelever från Skåne ena dagen och en delegation från USA:s senat nästa, berättar Rustan Nilsson.

Sysavs miljöpedagoger har också utarbetat material kring hållbar utveckling, miljö och avfall och lektionstips för både lärare och elever från årskurs 4 och uppåt.

Under sommaren 2017 medverkade Rustan Nilsson också i Svt:s program Sommarlov där han som Soperman lärde barn hur de kunde bli planetskötare.

Region Skånes motivering till priset lyder:

”Region Skånes hederspris 2017 tilldelas Rustan Nilsson, Miljöpedagog på Sysav. Få har som Rustan lyckats skapa engagemang och intresse för miljö och klimat kopplat till avfall, konsumtion och livsstil. Genom föreläsningar, undervisning, studiebesök och även TV-uppträdanden har Rustan inspirerat i frågan. Tillsammans med sina kollegor har han dessutom utvecklat studiebesöksverksamheten på Sysav till att bli ett mycket populärt besöksmål för många företag och lärosäten”.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078