23948sdkhjf

De investerar i maträddarapp

Maträddar-appen Karma har sedan lanseringen i november 2016 växt fort, och har idag 350 000 användare. Nu tar bolaget in tolv miljoner dollar, ca 110 miljoner kronor, för fortsatt expansion i Europa.

Bland investerarna finns bland andra det svenska investmentbolaget Kinnevik och Electrolux.

Med Karmas app kan privatpersoner köpa bra mat som blivit över från restauranger, caféer och matbutiker till ett lägre pris. Appen har idag 350 000 användare och fler än 1500 anslutna restauranger, caféer och matbutiker. 

Karma har tidigare tagit in drygt sex miljoner dollar i riskkapital. Nu tar bolaget in ytterligare tolv miljoner dollar i en ny finansieringsrunda som leds av investmentbolaget Kinnevik. 

- Vi är glada att få arbeta med Hjalmar, Elsa, Ludvig, Mattis och resten av Karma-teamet. Vi tror stenhårt på deras vision och är riktigt imponerade av vad de åstadkommit hittills. Vi ser fram emot att hjälpa dem skala upp till nästa nivå på deras resa”, säger Andreas Bernström, Investment Director på Kinnevik, i ett pressmeddelande.

Förutom Kinnevik investerar även Electrolux och USAs äldsta riskkapitalbolag, Bessemer Venture Partners, i Karma. Befintliga aktieägarna e.ventures går också in med ytterligare kapital i bolaget.

Det nya kapitalet ska främst användas för att utöka teamet till fler än 100 anställda, vidareutveckla produkten, särskilt inom dagligvaruhandeln, samt fortsatt expansion i Europa. Samtidigt inleder Electrolux och Karma ett strategiskt partnerskap för att utforska nya gemensamma lösningar för att minska matsvinn.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.172