23948sdkhjf

MATSVINN

Varannan svensk minskar matsvinn

En majoritet av svenskarna (56%) anger att de aktivt försökt att minska sitt matsvinn under det senaste halvåret. Bland kvinnor är andelen två tredjedelar (66%).

Färdiga fyndlådor mot svinn

Tv-kock i nytt svinnprojekt

Fransk matsvinnshjälte får prestigefyllt pris

80 recept och 70 tips i Paul Svenssons Rädda maten-bok

Göteborgsmodell mot matsvinn blir rikstäckande

Göteborgs modell för att minska matsvinn har halverat mängden slängd mat. Nu ska Livsmedelsverket införa modellen i hela Sverige.

Forskarnytt
Gammalt bröd kan bli nya kläder

Samarbete ska minska matsvinn i livsmedelsbranschen

Ica ska halvera svinnet på sex år

Göteborgsmodell mot matsvinn blir Sverigemodell

Museiöl bryggs på överblivet bröd

Här blir överskottsplantor till pesto

Forskarnytt
Projekt gör matsvinn lönsamt för restauranger

Restauranger som vill laga mat baserad på butikers matsvinn kan ibland uppleva att det blir dyrare att hämta dessa råvaror än att köpa ”nya”. Det beror bland annat på transporter och logistik.

Axfood ska halvera matsvinnet till 2025

Hållbarhetschefen Åsa Domeij efterlyser nationellt matsvinnsmål.

”Bröl”, succé på julbordet?

Gammalt bröd blir mörk julöl. ”Mycket populär”.

Återvinningsgalan
Hotell samarbetar med nytänkande maträddare

Nystartade Foodloopz har genom ett landstäckande nätverk av företag i mat- och dryckesbranschen etablerat en plattform för försäljning av varor som annars skulle kastats.

Egna brödavdelningar ska minska matsvinn

Matavfallsmål nått

Återvinningsgalan
Frukträddare växer vidare i kampen mot matsvinn

Inför Återvinningsgalans stundande tioårsjubileum inleder vi nu en serie nedslag hos tidigare vinnare i olika kategorier.

Liten del matsvinn går till behövande

Ät upp först, sortera rätt sen

Ny märkning ska minska matsvinn

De investerar i maträddarapp

Handlingsplan ska minska matsvinnet

Regeringen presenterar en handlingsplan innehållande bland annat 42 förslag på åtgärder för att minska matsvinnet.

Sänd till en kollega

0.134