23948sdkhjf

Fortums nya tjänst – helhetslösning för metallåtervinning

Fortum Recycling and Waste har i dagarna lanserat sin nya tjänst Metallåtervinning, där Fortum tar hand om metallskrot och återvinner det till sekundärt råmaterial.

Processen Metallåtervinnning är utformad som en helhetslösning från analys och utvärdering av metallskrotet till bortforsling av metallen till sorteringsanläggningen, och till sist transport till smälten där den återvinns.

– Eftersom metaller och mineraler kan återvinnas i närmast det oändliga, bör de i möjligaste mån återanvändas till ett nytt ändamål, skriver Fortum på sin hemsida.

Genom att återvinna metallskrot kan företag vara en aktiv del i en cirkulär ekonomi och återvinningen kan hjälpa företagen att nå sina affärs- och miljömål. Dessutom sparar ett företag cirka 80 procent energi vid återanvändning av metaller i jämförelse med att tillverka ny metall utav malm och mineraler.

Med 50 års erfarenhet inom farligt avfall ska Fortum Recycling and Waste även ta hand om förorenat metallskrot på ett säkert sätt.

Tjänsten Metallåtervinning är ytterligare en satsning i Fortum Recycling and Wastes arbete att skapa en resurseffektivare och renare värld där vi tar vara på Jordens resurser.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.109