23948sdkhjf

RAGN-SELLS

Felsorterat matavfall i Sundsvall

Samarbete om fosforåtervinning i Tyskland

Ragn-Sells dotterbolag EasyMining har tecknat en avsiktsförklaring med det tyska vatten- och energibolaget Gelsenwasser AG.

Samarbete för ökad återvinning i byggindustrin

Älskade stad flyttar till Malmö

Samlastningsprojektet Älskade stad i Stockholm har blivit en succé och nu tar man konceptet vidare till Malmö. Ragn-Sells Erik Wastesson berättar om de nya planerna.

Nio av tio vill att kommunen väljer återvunnet

Ragn-Sells koncernchef talar vid FN-konferens

Obefintliga krav på återvunnet material i kommuners upphandling

Dags att uppdatera avfallstrappan

Avfallstrappan är fortfarande viktig, men behöver förnyas för att fungera i en cirkulär ekonomi, inte minst när det gäller energiutvinning och deponering av avfall.

Ragn-Sells säljer polsk verksamhet

Bara vart tredje storbolag cirkulärt

Cirkulär lösning för gips

Ragn-Sells går ”all in” på cirkulär ekonomi

Begreppet cirkulär ekonomi torde vara bekant för de flesta. Övergången från linjär till cirkulär ekonomi innebär stora omställningar, hot och möjligheter beroende på hur den hanteras. En som tror starkt på det senare är Ragn-Sells koncernchef Lars Lindén.

Älskade stad till Gamla stan

Svenskar underskattar råvarubehov kraftigt

Mer än varannan svensk tror att deras konsumtion kräver högst tio ton råvaror per person varje år. Detta visar en ny Sifoundersökning. I själva verket går det åt hela 60 ton, varav bara en bråkdel är återvunnet material.

Askan, avfallsförbrännarnas huvudvärk

Hundratusentals ton giftig aska produceras varje år i Sverige. I askan finns metaller värda miljontals kronor – men dessa återvinns inte. Dessutom tillkommer en miljon ton bottenaska, där deponiskatten styr mot användning som kan skjuta stora miljöskulder till framtida generationer.

1

Debatt: Så kan Sverige ta vara på det värdefulla avfallet

Ett rop på hjälp – så beskriver miljöföretaget Ragn-Sells förslaget till nationell avfallsplan för 2018–2023 som presenterades före jul.

Säkerhetssatsning minskar arbetsplatsolyckor drastiskt

Sänd till en kollega

0.097